martes, 29 de enero de 2013

Els tractaments de conservació

Els Tractaments Tèrmics

Els microorganismes patògens la presència de nutrients i unes condicions adecuades de temperatura,acidesa,oxigen i temps perdesenvolupar-se i alterrar l'aliment. Els tractaments de consevació intervenen sobre aquests factors per evitar que l'aliment es descompongui i es degradi. Escaldat:  és una operació prèvia en fruites i hortalisses que consisteix a sotmetre el producte a temperatures elevades durant un periode curt de temps, gracies a l'acció de l'aigua o vapor d'aigua.


Cocció:és tractament que elimina les caracteristiques del producte fresc i, en segon terme, destruixen la carrega microbiana.
Esterilització: aconsegueix la destrucció de tots els tipus de microrganisme present en l'alimet, però  hi provoca canvis substancials. Consisteix a escalfar progressicament l'aliment fins a arribar a temperatures al voltant de 120C, que es mantenen durant uns minuts.

Esterilizació UHT: o esterilització rapida a elevades a temperatures, s'aplica a productes líquids en els quals l'escalfador es difon molt ràpidament.

Els Tractaments frigorífics

Els tractaments frigorífics rebaixen la temperatura del producte fins a valor que disminueixen als mínims l'activitat metabòlica dels aliments frescos i en els quals pocs microorganismes poden sobreviure.
  • La refrigeració rebaixa la temperatura de l'aliment fins els 0ºC i els 8ºC.



  • La congelació rebaixa la temperatura per sota del seu punt de congelació, fins els -18ºC i 22ºC.


  • La deshidratació és una tècnica que elimina el contingut d'aigua d'un producte. 



No hay comentarios:

Publicar un comentario